دانلود کتاب تپه های باستانی سیلک کاشان

سیلک یکی از مکان‌های تاریخی پس از تمدن جیرفت کرمان در فلات ایران است که مدارک مکتوب متعلق به دوران پیش از هخامنشی در آن پیدا شده است. طبق اسناد تاریخی تمدن مردمان تپه‌های سیلک مغلوب تمدن آریایی شد و تنها یادگارهایی از آن‌ها در لایه‌های گوناگون حفاری مانند ظروف لوله‌دار بلند با نگاره اسب و خورشید و جنگ‌ افزار آهنی و شمشیر و نیزه‌های بلند پیدا شده ‌است. موضوع کتاب تپه های باستانی سیلک کاشان، شرح و معرفی آثار تاریخی شهر «کاشان» با تکیه بر منطقه باستانی «سیلک» است.

دانلود کتاب تپه های باستانی سیلک کاشان

چگونگی کشف تپه سیلک کاشان:

در حدود هشتاد سال پیش با جاری شدن سیل در زمین‌های کشاورزی کاشان، تمدنی بزرگ و چندهزار ساله نمایان شد؛ ابزارآلات و سفالینه‌هایی متفاوت با ابزارهای کنونی پیدا شدند که حیرت و حس کنجکاوی همه را برانگیختند و در این میان، افرادی که می‌خواستند یک شبه ره صد ساله را بروند، دل خاک‌های این تپه را زیر و رو کردند.

در حفاریهای انجام شده در تپه باستانی سیلک نام کاشان از کاشی و کاسی بر گرفته است از نام قبایل کاسو و کاشو است، اقوامی که در عصر سلطنت حمورابی در میان رودان زندگی می‌کردند و نام خدای بزرگ آنها هم کاشو بود، که با افزودن الف و نون فارسی کاسیان و کاشیان و سرانجام کاشان شده است. این مجموعه شامل دو تپه شمالی و جنوبی و دو گورستان است؛ تپه شمالی که کوچکتر است در فاصله ۶۰۰ متری تپه جنوبی قرار دارد.

آثار کشف شده از تپه های سیلک:

آثار بدست آمده از تپه شمالی قدیمی تر است، یعنی آثار دوران استقرار در نخستین روستاها تا آغاز شهر نشینی و آثار به دست آمده از تپه جنوبی شامل دوره های آغاز شهر نشینی تا هزاره اول قبل از میلاد است. این تپه (تپه جنوبی) از نظر تنوع دوره ها و تعداد آثار بزرگتر و مهمتر از تپه شمالی است.

۶۰ سال پیش هیئتی فرانسوی به سرپرستی رومن گریشمن برسی هایی درباره این تمدن انجام دادند و ۲ سال روی تپه های سیلک تحقیق کردند، آنها آثار جالب توجهی چون ظروف سفالی و فلزی از دل این تپه ها به دست آوردند.

متاسفانه بخش قابل توجه ای از این آثار به خارج از کشور انتقال یافت و در موزه لوور نگهداری می شود. اما تعدادی از این آثار در موزه ملی ایران موجود می باشد. آثار به دست آمده از تپه سیلک بیانگر این است که چند هزار سال قبل در این تمدن صنعت ذوب فلزات و ریخته گری وجود داشت و مردم آن زمان با این حرفه آشنا بودند.

دوکهای گلی و سنگی مربوط به هزاره های دوم و سوم قبل از میلاد که در سیلک پیدا شد بیانگر آن است که این محل از محل های بسیار قدیمی در صنعت ریسندگی نخ و بافت پارچه بوده است؛ قدمت این تپه ها به ۷ هزار سال می رسد . در ۵۵۰۰ سال پیش بر اثر ارتباط با مدنیت شوش این اقوام نگارش خط را فراگرفته اند و لوحه های گلی فراوانی با قدیمی ترین نوع خط در سیلک به یادگار گذاشته اند.

کتاب تپه های باستانی سیلک کاشان:

صد سال پیش هیچکس از بنای باستانی نهفته در زیر تپه ای در ۳ کیلومتری جنوب غربی کاشان که بعدها تصور می شد باقیمانده قدیمی ترین تمدن بشری است، اطلاعی نداشت. فقط یک سیل لازم بود تا داستان ۷۵۰۰ ساله تپه سیلک از زمین های کشاورزی فاش شود. در نگاه اول ممکن است به نظر برسد که این مکان فقط ویران شده است، اما اگر دقیقتر نگاه کنید، می توانید بشنوید که آثار باستانی با شما صحبت می کنند.

قبل از وقوع سیل بزرگ که منجر به کشف تپه‌های سیلک شد، مردم کاشان نام این قسمت اسرارآمیز شهر را «شهر نفرین شده» گذاشتند و هیچ‌کس جرات نزدیک شدن به این مکان مخوف را نداشت. کلمه “تپه” ممکن است برای توصیف این سازه مناسب نباشد، این در واقع یک زیگورات (برجی پلکانی مستطیل شکل است که گاهی اوقات توسط معبدی بر آن پوشیده شده است) که بیشتر از گل ساخته شده است.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

هفده − سه =

0