دانلود مقاله فروهر

شاهنامه پرفروغ فردوسی، نمادهای پررمز و راز اساطیری را در سراسر وجود خویش بسان فروزه هایی همیشه تابناک نگاه داشته است. فلسفه «فروهر» نیز در جای جای شاهنامه می درخشد، لیک به نظر می رسد، تمامی مفاهیم رمزآمیز این نماد، در نمود شخصیتی ورجاوند به یک باره نهادینه شده است که در مقاله فروهر بدان پرداخته شده است.

دانلود مقاله فروهر

چکیده مقاله فروهر:

در این مقاله با بررسی ارتباط نماد فروهر و آیین میترا، تحلیل اجزاء فروهر و مفهوم هر یک از این اجزاء و چگونگی رسیدن به این تمثال ایرانی سعی در شناخت آموزه های گذشتگان و نشان دادن علت نمود این تندیس ایرانی در آثار تاریخی شده است. این تحقیق به شیوه ی کتابخانه ای و با استفاده از کتاب های مرتبط فارسی انجام گرفته است و در نهایت به یافتن ارتباط بین تندیس فروهر با آیین میترا و مفهوم اجزای نماد فروهر پرداخته شده است.

از آنجا که هر کشوری و ملتی نشانه و سمبلی ویژه از خود دارند ایرانیان یکی از کهن ترین مردمانی هستند که سمبلی بسیار شگفت انگیز و سرشار از فرهنگ و دانش و خرد از خود بر جای گذاشته اند که با اندوه فراوان ما ایرانیان از آن ناآگاه هستیم این نشان فروهر یا فره وشی نام دارد که قدمت آن نزدیک به ۴۰۰۰ سال تخمین زده شده است و تاریخچه آن به پیش از زایش زرتشت بر میگردد.


نکته بسیار شگفت انگیز این نشان ملی ما ایرانیان این است که تک تک این نشان دارای مفهوم و دانشی نهفته است. اینک به تشریح این نشان می پردازیم:

  1. قرار دادن یک پیرمرد سالخورده در این نگاره اشاره به شخصی نیکوکار و یکتاپرست دارد که ظاهر مرتب و پسندیده اش سرمشق و الگوی دیگر مردمان است و دیگران تجربیات وی را ارج می نهادند.
  2. دست راست نگاره به سوی آسمان دراز شده که این اشاره به ستایش خدای واحد ایرانیان دارد. بالا بودن دست نشانه ستایش به درگاه خداست و راست بودن دست نشانه راستی است.

فروهر(فره وشی) چیست؟

«فروهر» واژه ای اوستایی و به معنی «پیش افزاینده» است و در باورهای کهن دو مفهوم دارد: نخست، روح نیاکان در گذشته؛ دیگر نیروی اساسی حیات هر فردی که پیش از آفریده شدنش، در جهان بالا وجود دارد و به عبارت دیگر «صورت روحانی» هر فردی است و گروهی بر این باورند که «افلاطون» فلسفه «مثل» را از فلسفه «فروهر» برگرفته است.

با وجود این که « فروهر» نیرویی باطنی است و ساختار جسمانی ندارد، لیک ایرانیان، در نگاره ای پر پیام و رمزآمیز، نمادی برای آن آفریده اند که در کتیبه ها و بناهای باستانی همچنان پابرجاست.

تصویر پیرمرد بالداری نمایانگر شکل فروهر است و در حال حاضر به عنوان نشانواره دین زرتشت بکار میرود. اما این شکل سابقه ای چندین ساله داشته، و نظایر آن در کتیبه اقوام گوناگون ایرانی وجود دارد. ولی شکلی دقیقا به ضورت موجود، در کتیبه های هخامنشی بالای سر پادشاهان دیده میشود…

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

سه × 4 =

0