دانلود کتاب ایران قدیم مهد تمدن جهان اثر فرشاد ابریشمی

ایران‌زمین خاستگاه تمدن، فرهنگ و هنر با پیشینه‌ای طولانی بر اساس متون باستانی و تاریخی و همین‌طور کتب مقدس آسمانی است. ایران بزرگ در طول تاریخ شاهد حوادث گوناگونی بوده و بسیاری از بخش‌های آن امروزه به کشورهای مختلف واگذار شده است. نگارنده در کتاب ایران قدیم مهد تمدن جهان شهرهای گوناگون ایران قدیم را به همراه تصاویر مربوط معرفی می‌کند. همدان، فارس، سمنان، خراسان، تهران، قزوین، اردبیل، کرمانشاه، کردستان، مازندران و بوشهر از جملة این شهرها هستند.

دانلود کتاب ایران قدیم مهد تمدن جهان اثر فرشاد ابریشمی

ایران باستان:

همدان کهن ترین پایتخت ایران پس از شوش است که مرکز حکومت ماد بود. نام همدان برای نخستین بار در کتیبه پادشاه آشور (هزاره اول قبل از میلاد)، با نام «آمدانه» آمده است. این شهر مرکز حکومت آستیاگ پدربزرگ مادری کورش هخامنشی بود که در واقع اولین شهری است که بدست ایشان فتح شد.

نام همدان در پارسی باستان «هنگ متانه» و در یونانی اکباتان» است. شهر همدان در دوران صفویه به همراه آذربایجان به تصرف عثمانیان در آمد که نادرشاه افشار با شکست آنان متجاوزین را از خاک وطن بیرون راند؛ عکس‌های برگزیده کتاب در هفت بخش آورده شده‌اند. این بخش‌ها همراه با توضیحاتی کوتاه درباره تاریخ و پیشینه شهرها و نیز تاریخ ثبت هر تصویر است.

کتاب ایران قدیم مهد تمدن جهان:

کتاب ایران قدیم مهد تمدن جهان دربرگیرنده عکس هایی از ایران دوره قاجار و دوره بعد از آن است که از آرشیو تصاویر محمدعلی جدید الاسلام گردآوری شده و فرشاد ابریشمی متن و تحقیق این کتاب را برعهده داشته است. کتاب در سال ۱۳۸۹ توسط خانه و تصویر ابریشمی منتشر شده است.
فرشاد ابریشمی در آغاز کتاب مقدمه کوتاهی آورده است که در بخش هایی از آن چنین می خوانیم:

“… اما کتابی که پیش روی شماست شامل تصاویر بناها و آثار باستانی ایران کهن از دوره عیلامی ها تا قاجار می باشد که در این جستجو چراغ راه ما تصاویر ایران قدیم از زمان ناصرالدین شاه به بعد می باشد که عکاسان خودی و بیگانه آنرا ثبت نموده اند. سهم مولف در نگارش این اثر تنها التقاط و تلفیق تصاویر گران ارج و تحقیق درباره تاریخ و پیشینه هر شهر است که در این میان کمال سپاس و امتنان را از دوست و استاد گرامی جناب آقای محمد علی جدیدالاسلام دارم که تشویق ایشان با بیش از نیمی از تصاویر این کتاب ما را بر آن داشت تا این نگاره را تقدیم شما کنیم.

در تکمیل تصاویر این کتاب آقایان داریوش تهامی ، روزبه جدیدالاسلام، مجید نیکپور، کوروش خانعلی، سید علیرضا میر قادری و ستوده بسیار منت برما نهادند که از این بزرگواران سپاسگزارم. شناسایی تصاویر و تاریخ آن بدون راهنمایی و حمایت جناب آقای دکتر کوروش حقیقت طلب و همینطور گروه محترم ترجمه غیر ممکن بود …”

محتوای کتاب ایران قدیم:

در بخش نخست کتاب، عکس‌هایی از استان‌های همدان و فارس آمده است که در میانه سال‌های ۱۲۷۰ تا ۱۳۲۵ گرفته شده‌اند. دورنمایی از شهر همدان در سال ۱۳۰۶ و میدان‌های شهر در سال ۱۳۱۲ خواننده را به گذشته‌های دور می‌برد. تصاویر کتاب یادآور روزگارانی است که شهرها گسترش نیافته بود و بناها پیکره‌ای قدیمی داشت.

به همین گونه عکس‌هایی دیدنی از پاسارگاد، آرامگاه کوروش هخامنشی، تل قاجار در سال ۱۲۷۰ خورشیدی و نیز عکس‌هایی که در دهه ۲۰ گرفته شده‌اند و باستان‌شناسان و کارگران را در حال کاوش‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد. اینها سفری در دل روزهای سپری شده‌ای است که به تاریخ پیوسته‌اند.

عکسی از دروازه قرآن شیراز در سال ۱۲۸۰ و عکس دیگری از همانجا در سال ۱۳۲۴ نشان می‌دهد که در فاصله زمانی کوتاهی، این بنای تاریخی چه دگرگونی‌های یافته است. در عکس نخست، در کنار بنا مردانی سوارکار با لباس‌های قاجاری دیده می‌شوند و در تصویری دیگر جاده آسفالته‌ای دیده می‌شود که محل گذر اتوبوسی است…

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0