دانلود کتاب الحاوی فی الطب

کتاب الحاوی فی الطب، به زبان عربی، نام کتاب معروف محمد بن زکریای رازی است که آن را «الجامع الحاصر لصناعه الطب»، «حاصر صناعه الطب»، «الجامع الکبیر» و «الجامع» نیز می‌نامند. کتاب «الحاوی»، اعظم و اهم کتب مؤلفه محمد بن زکریای رازی است. رازی در این کتاب به هنگام شرح بیماری و چگونگی درمان آن، نخست تمام گفته‌های پزشکان را ذکر کرده و سپس دیدگاه‌ها و نتایج تجربیات خود را بر آن افزوده است. در کتاب حاضر که جزء چهارم از مجموعه کتاب‌های حاوی را شامل می‌شود، بیماری‌های ریه در ۱۵ باب شرح داده می‌شود. کتاب شامل نمایه واژگان پارسی جایگزین برخی واژه‌ها و شناسه کتاب نیز می‌باشد.

دانلود کتاب الحاوی فی الطب

آشنایی با محتوای کتاب الحاوی فی الطب:

اروپائیان به این کتاب بیشتر از مورخین شرق اهمیت می‌دهند؛ به دلیل آنکه محتویات آن مجموعه مشاهدات و اتفاقاتی است که رازی به رای العین دیده و این بزرگ‌ترین و مهم‌ترین وجهی است که «حاوی» را بر سایر کتب طب اسلامی مزیت و برتری می‌دهد.

رازی در این کتاب جمیع عقاید اطباء یونان و ایران و عرب و روم را تا زمان خود با عملیات و نظریات خویش جمع آوری کرده و منبعی عالی برای پی بردن به مقام وی می‌باشد و به این دلیل در تاریخ طب، رتبه ارجمندی را داراست.

به طور اجمال، همان طور که از فصول و ابواب کتاب «حاوی» معلوم می‌شود، در این کتاب از جمیع شعب طب و اصول تداوی و حفظ الصحه و علم الامراض و دواسازی و سایر شعب، به خوبی بحث شده است و چنان که متتبعین به آن نام دائرهالمعارف داده‌اند، بسیار بجا و مناسب می‌باشد و کمتر در میان کتب طبی قدیم، کتابی به این پایه و مایه می‌رسد. این کتاب، علاوه بر معلومات مزبور، جمیع اطلاعات مطبی و بیمارستانی و شرح حال بیماران و اوضاع مریض خانه‌ها را با طرزی نیکو بیان کرده است.

ریز سرگفتارهاى کتاب الحاوى بدین گونه مى‌باشد:

  1. سخن از آسم و تنگى نفس و هرگونه ناهنجارى در نفس کشیدن و نیز گزاره آنچه تنفس را آسان مى‌کند و آنچه خلطهاى سنگین چسبنده و چرکابه‌ى شش را بند مى‌آورد
  2. خون‌برآمدن‌هاى از دهان و بالاآوردن و آب‌ریزش از بینى و هرگونه برآمدن خونابه از دهان
  3. برآمدن چرکابه از شش و سینه و گزاره بیمارى سل و آماس گرم شش و هر دمل پدیدآمده در شش و ناى و پیرامون سینه و چرکین شدن آن و گردآمدن چرکابه در سینه و هرگونه آماس و خون‌برآمدن از سینه و شش و اندام‌هاى تنفسى و بیمارى شش و به‌هم‌ریختن مزاج آن
  4. جداسازى بیمارى ذات‌الریه از بیمارى ذات‌الجنب
  5. ذات‌الجنب و جداسازى آن از آماس جگر و آماس شش و پرده دیافراگم
  6. انگیزه سرازیر شدن چرکابه از سینه به شش‌ها
  7. بهترین گاه خون‌گیرى از بیمار ذات‌الجنب
  8. جداسازى ذات‌الجنب از ذات‌الریه
مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

16 + 8 =

0