دانلود مقاله تاریخ گنج و جویندگان گنج در ایران
در کتابها و داستان های قدیمی و تاریخی بسیار خوانده و شنیده ایم که عده ای از گذشته ها بدنبال گنج می دویدند و گاهی شغلشان نیز در همین رابطه بوده است. یعنی جویندگی گنج و یا دلالی و خرید و فروش آن و یا تهیه و فروش نقشه و گنج نامه و یا نسخه. همیشه در این رابطه عده ای هم علاقه مند بودند، عتیقه ای داشته باشند و پز آنرا بدهند و یا بگویند از اجدادمان است. مقاله تاریخ گنج و جویندگان گنج در ایران روایتگر مکانهای باستانی و تاریخی، دفینه یابی و مشکلات حفاران گنج در ایران میباشد.
تاریخ گنج یابی:
البته مفهوم گنج در گذشته ها به سکه ها و ظروف طلا و نقره و بضاً مجسمه ها و اشیای متنوع دینی و غیره و همچنین کتاب بود بنابراین گنج کاری بود و بازاری و بورسی داشت، بدلیل درآمد خوب یهودیان زیادی در اینکار بودند.
بیشترین موقعیت و اوج کار و بازار گنج در گذشته از ابتدای هزاره دوم در قسطنطنیه و بغداد و تعدادی شهر های کوچکتر دیگر بود. به مرور زمان خود بخود مطابق امروز مافیایی و گروه هایی و صنف هایی در این کار ایجاد شده بود و عده ای هم در آن بازار مشغول ساخت گنج های و نقشه های تقلبی بودند.
امروزه بعضی از این آثار تقلبی را بعنوان مدرک تاریخی در موزه ها نگه می دارند و عده ای بر اساس آنها تاریخ ساده و بی اساسی چون حمله اسکندر را روایت می کنند و عوام را دچار گیجی و گنگی در تاریخ میکنند.
مقاله تاریخ گنج و جویندگان گنج در ایران:
در این تحقیق میخوانید: یکی از عمده مشکلات حفاران و دفینه یابان نرسیدن به دفینه بوده و می باشد.حفاران عزیز در اکثر موارد بجای دفینه به محل های پخت و پز آجرها-سفال ها وکوره خانه ها می رسند که علامت آن هم ضخامت لایه های به طول یک متر و بیشتر و رنگ آن نیز شبیه به خاکستری و یا سفید کدر می زند لایه ای که مربوط به خاکستر نیز می باشد که این نشانگر کوره خانه بودن آن محل در زمانهای قدیم می باشد که در ان قسمت قبلا عمیات پخت و پز مصالح و یا مواردی دیگر برای کاربرد در زندگی روزمره ان زمانمورد استفاده بوده مشاهده می شود.
در همچنین مواردی در طی لایه های مختلف آجر یا سفال شکسته یا تعدادی سفال یا خمره سالم – آجرهایی با طول نیم متر در نیم متر – کوزه های بدون لعاب و در موارد نادری لعاب دار و…دیده می شود که برخی به اشتباه آن را از علائم دفینه می دانند که این مورد هم با استفاده از شناخت لایه ها و کانتکس های قبل و بعد از این لایه مشخص می شود و همچنین مواردی جزو مکانهای باستانی و تاریخی بوده و جزو مکانهای دفینه بشمار نمی رود.
دیدگاهی بنویسید