دانلود مقاله محاسبات و اسرار جوغنها در دفینه یابی

در مقاله محاسبات و اسرار جوغنها، تمام جوغن ها با تصویر مشخص و تعریف شده اند و در کار باستان شناسی و گنج یابی و دفینه ها بسیار کارآمد بوده و حاصل سالها مطالعه و تحقیق می باشد. در میان ایرانیا از جوغن یک کلمه بسیار آشنا یاد می شود که در فرهنگ ها و مناطق مختلف ایران وجود داشته است. هرچند ممکن است عده ای این کلمه را نشنیده باشند. اسم های زیادی در مناطق مختلف ایران وجود دارد که در آن از جوغن اسلغاده شده است. مثل روستای جوغان تپه که از روستاهای قدیمی استان کردستان به شمار می آید. کاربردهای فراوانی از جوغن ها اثبات شده مثلا کروکی یک غار بودن یا یک قبرستان یا حد و مرز دو قبیله یا روستا، اگر برروی تپه ای باشه کروکی ورودی به داخل را دارد.

دانلود مقاله محاسبات و اسرار جوغنها در دفینه یابی

شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون:

یکی از بیشترین علائمی که در ایران عزیز وجود دارد سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضی مواقع تفسیر دیگری نیز دارند برای یافتن مقبره باید بسته به نوع منطقه شکل قرارگیری کاسه ها و نشانه های کنار آنها و جهت های جغرافیایی دقت نمود هر چه کاسه خوش تراشتر و عمیق تر باشد به همان اندازه بزرگی و ثروت فرد متوفی را می رساند؛ معمولا فاصله کاسه تا قبر از ۱۰ متر تجاوز نمی کند اما درمواقعی استثناهایی نیز وجود دارد.

در کل کاسه ها و جوغنها اینگونه تقسیم می شوند:

از نظر عمق و اندازه:

  • کاسه و یا جوغن ها از لحاظ اندازه به سه گروه کوچک متوسط و بزرگ تقسیم می شوند.
  • کاسه و یا جوغن ها از لحاظ عمق هم به صورت عمیق و هم به صورت کم عمق یافت می شوند.

از لحاظ وضعیت:

  • آن هایی که در سقف غارها و یا اتاق ها یافت می شوند.
  • آن هایی که نشانه قبر هستند و در نزدیکی قبری قرار دارند.
  • آن هایی که در کنار و همراه سایر علامت ها استفاده می شود.
  • آن هایی که دفینه در داخل و یا زیر آن ها قرار دارد.

نکته مهم: دوستان کاسه به سنگی گفته می شود که فقط یک سر آن سوراخ باشد و از درونش زمین زیر آن معلوم نباشد اما جوغن به سنگی گفته میشه که دارای دو سوراخ از سر تا ته آن بوده و از ته آن زمین معلوم باشد.

کاسه کنده شده روی سنگ:

این کاسه های کنده شده که به شکلهای مختلف کنده کاری شده اند (مربع و گرد و مستطیل) نماد قبر هستند. در گذشته اعتقاد داشته اند که از آبی که در آن کاسه جمع میشود توسط مرده داخل قبر نوشیده میشود.

یعنی در اطراف سنگی که کاسه کنده کاری شده قبری وجود دارد. همه این علامت ها بار ندارند؛ سنگهایی که قابل حرکت هستند و از جای دیگری به انجا آورده شده دارای بار هستند. بدین صورت که فقط یه زرع زیر سنگی که کاسه روی آن کنده کاری شده را بکاوید. بار ان عموما یک خمره کوچک است بنابراین سراغ کاسه هایی که روی یک سنگ ریشه دار هستند نروید.

مقاله محاسبات و اسرار جوغنها در دفینه یابی:

در مقاله محاسبات و اسرار جوغنها سعی شده تا اصولی ترین و متداول ترین روش استفاده از جوغن ها بیان شود اما در دوره های مختلف و حتی در مناطق مختلف اصول بکارگیری جوغن با هم فرق میکرده است.

  1. جوغنی که قطروعمق ان باهم مساوی وبالاتراز ۱۲سانتی مترباشد
    محاسبه=قطر جوغن *۲*۳/ ۳
  2. جوغنی که به لبه ان یک دایره کوجک وصل باشد
    محاسبه=نشان از یک تپه درهمان نزدیکی میدهد که جوغنی دیگر در انجا میباشد و محاسبات دیگر ازان جوغن اغاز میشود
  3. جوغنی که دردیواره ان یک گردی ویاسوراخ داشته باشد
    محاسبه=روبروی همان سوراخ یا دایره ۶متر حرکت شود
  4. جوغنی که عمقش بزرگترازقطرش باشد
    محاسبه=عمق*۳/۳به طرف جنوب غربی
  5. جوغنی که یک شیار ازان خارج میشود
    محاسبه=دارای اهمیت میباشد وجهتهای ان غالبا بطرف شمال غربی وجنوب غربی میباشد طول شیار*۳/۳وبه طرف مسیر شیار حرکت شود
  6. جوغنی که دهانه ان ۳تا۷سانتیمتر وعمق ان کمتر ۲سانتیمتر باشد
    محاسبه=قطر عمق تقسیم بر۷ *۳/۳بطرف علامت مشخصه
  7. جوغنی که بشکل کاسه وارونه میباشد
    محاسبه=قطر- عمق*۳/۳بطرف علامت مشخصه

جوغن چیست؟

نماد جوغن در گنج یابی: کلمه جوقان از دیرباز جزو اصطلاحات رایج در میان کرد ها و لرها بوده است. در زبان آریایی جوغن به معنای کاسه و هاون است و دارای شکل های مختلفی از قبیل مربع، مستطیل، دایره و…است. از مرسوم ترین روش ها و شکل های جوغن میتوان به شکل دایره ای اشاره کرد.

که وجود آن به شکل عمودی بر روی تخته سنگ ها یا سخره ها نشان گر این موضوع است که در زیر آن گنجینه ای وجود دارد. در اصل می توان گفت که جوغن یک نشانه است که در طول تاریخ از آن استفاده شده است. این نوع نشانه ها می تواند با تغییر مناطق مختلف دچار تغییر شکل نیز شوند. به طور مثال جوغن ها در غرب می تواند به شکل مریع باشند با ذر شرق ممکن است به شکل دایره ایجاد شده باشند.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

8 + یازده =

0