دانلود کتاب درخت چهل دستان (افسانه های کردی خراسان)

کتاب درخت چهل دستان (افسانه های کردی خراسان)، شامل ۶۰ افسانه‌ی شیرین قوم کرد است که ریشه در گذشته‌های دور و ادبیات قدیم دارند و نمایانگر آرزوها، حسرت‌ها و فرهنگ یک قوم بزرگ محسوب می‌شوند. این کتاب دربردارنده‌ی افسانه‌ها و قصه‌های کُردی است و این قصه‌ها بر اساس موضوع در سه بخش‌ افسانه‌های جانوران، افسانه‌های زندگی روزمره و افسانه‌های سحر و جادو تقسیم شده‌اند.

دانلود کتاب درخت چهل دستان (افسانه های کردی خراسان)

در بخشی از کتاب درخت چهل دستان می‌خوانیم:

دو برادر خوانده بودند یکى به نام «آفو» و دیگرى «مستو». خیلى یکدیگر را دوست داشتند، ولى در دو روستاى دور از هم زندگى مى‌کردند. هر دو بسیار ثروتمند بودند. اما مستو ورشکسته و فقیر شد و دعوا و نفاق در خانواده‌اش آغاز گشت. هر یک آن‌چه از مال دیگرى به دستش مى‌آمد مى‌دزدید و کارشان به‌جایى رسید که قوت روزانه را هم نداشتند.

سرانجام مستو تصمیم گرفت پیش برادر خوانده خود برود و چند منى گندم از او تقاضا کند تا از گرسنگى نمیرد. آفو از آمدن برادر خوانده خود بسیار خوشحال شد و ضیافت مفصلى به خاطر او برپا کرد و چند روز نگذاشت به خانه بازگردد.

آفو نمى‌دانست که مستو ورشکست و فقیر شده. و پیش از آنکه به مهمان عزیز خود رخصت بازگشت به خانه‌اش دهد با همسر خویش مشورت کرد که چه هدیه شایسته‌اى به برادر خوانده‌اش تقدیم کند. من باید چیزى که لایق او باشد تقدیمش کنم. مگر نیست؟ زنش پاسخ داد: البته، یک چیزى که براى من و تو خیلى عزیز باشد!

افسانه های کردی خراسان:

افسانه‌های هر ملت، میراث معنوی آن ملت است که به صورت سینه‌ به سینه و در قالب ادبیات شفاهی منتقل شده است. افسانه‌های ایرانی، بخش عظیمی از فولکلور غنی ما را تشکیل می‌دهد و قرن‌هاست که زندگی و آداب و رسوم جامعه ما ایرانیان با هزاران افسانه و قصه آمیخته است.

عموما مردم برای بیان مفاهیم آموزنده و حکمت‌های تربیتی از افسانه‌ و قصه برای فرزندانشان استفاده می‌کنند و برای این کار از فضای تخیلی استفاده می‌کنند. اما به طور کلی مفاهیم تربیتی و پیروزی همیشگی خوبی بر بدی و مسائلی از این دست، باعث می‌شوند که از افسانه‌ها برای مخاطبان کودک و نوجوان استفاده شود. با این حال باید توجه داشت که افسانه‌ها و حکایت‌های قدیمی و تاریخی، دربردارنده آرزوها، ایده‌آل‌ها و آرمان‌های یک ملت یا قوم هستند.

می‌توان به نوعی منشاء و ریشه افسانه‌ها را ارج گذاشتن به فضیلت‌های انسانی و رذیلت‌های اخلاقی و شیطانی دانست و هر ملتی، به تناسب گذشته و حالِ خود، افسانه‌هایی دارد. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و البته در این حوزه میراث غنی و گرانقدری هم دارد. با این حال، عموم مخاطبان ایرانی، از این نکته غافل بوده‌اند.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

هشت + یازده =

0