دانلود کتاب آیین ها و روش های تدفین در ادوار گذشته
کتاب آیین ها و روش های تدفین در این مطلب برای شما دوستان عزیز قرار داده شده تا با روش های دفن مردگان در زمان های باستان آشنایی داشته باشید. این کتاب به شما کمک می کند تا هنگام برخورد با اجساد یا کاوش قبور باستانی هنگام مشاهده موارد این چنینی از جزییات و قدمت منطقه آشنایی کامل داشته باشید.
کتاب آیین ها و روش های تدفین در ادوار گذشته:
انسان در طول تاریخ اجتماعات به اشکال گوناگون مردگانش را دفن کرده است. شکل هایی از تدفین وجود دارد که با هنجارهای فرهنگ ایرانی و اسامی ما ناهمخوان است. با این حال نباید فراموش کرد که ملتهایی هم هستند که فرهنگ تدفین ما را نمی پسندند. در این میان مرگ بی پرواترین و صریح تریم سویه زندگی و یک واقعیتی مسلم است و به همین جهت یکی از مشکلات انسانها همواره این بوده است که مردگانشان را چگونه و کجا دفن کنند.
روش های تدفین در ایران باستان:
کهن ترین شکل تدفین، جنازه ها در حالت جنینی دفن کردند. پیشینه کهن ترین گورهایی که تاکنون یافت شده است، به چنجاه هزار سال پیش از میلاد مسیح میرسد. در کهن ترین شکل تدفین در عصر پیشاسنگی جنازه را مانند جنین در شکم مادر به پهلو در یک گور سنگی می خواباندند.
تدفین به شکل جنین از یک سو این توهم را ایجاد میکرد که جنازه به خواب فرورفته است و از سوی دیگر از امید به بیداری و تولدی دیگر پس از رستاخیز نشان داشت. اجداد ما در آن دوران بسیار دور جنازه مردگان را طناب پیچ می کردند. احتمالا به این دلیل می ترسیدند مردگان زنده شوند و سراغ زندگان بیایند.
با فهرست مطالب کتاب آیین تدفین آشنا می شویم:
- تدفین در دوره اشکانی
- ادیان مختلف در دوره اشکانی
- بررسی شیوه های مختلف تدفین
- تدفین در تابوت های سفالی و سنگی
- گورهای خمره ای
- گور های گودالی
- گورهای دخمه ای
- آرامگاه های سردابه ای
- گورهای چاهی
- گورستان با ظروف تدفین
- گور معبد
- تدفین در دوره اسلامی
- تدفین در ادیان مختلف
- تدفین در آب
- تدفین خاکستر مرده
- جغرافیای منطقه
- قبور حفره سنگی
- استودان
- گورهای صخره ای
- خرفت خانه ها
- دخمه های سنگی بزرگ
- تدفین تابوتی
قسمتی از کتاب:
رنگکردن مردگان در ادوار قدیم جسد مرده را با رنگ قرمزی میپوشانیدهاند که از اکسید آهن به دست میآمده و در فلات ایران فراوان بودهاست. این نظر هم وجود دارد که ممکن است زندگان بدن خود را به دلایلی با همین ترتیب رنگ میکردند و چون فوت میشدند، اثر این رنگ بر بدنشان باقی میماندهاست.
در دورانهای متأخرتر بجای اکسید آهن بر استخوانبندی متوفا با رنگی سرخ فام، با گِلِ اُخرا نقشهایی ایجاد می کردند. خاکسپاری در منازل رسم دفن مردگان در جاهای مختلف خانه، احتمالاً بنابراین اندیشه بودهاست تا با بازماندگان مجالست و مصاحبت داشته باشند چه به بقای روح و زندگی پس از مرگ سخت معتقد بودهاند. این رسم تا مدتی دوام داشت و هنوز آن زمانی فرا نرسیده بود تا از مردگان در ترس و هراس افتند…
دیدگاهی بنویسید