دانلود مقاله موفقیت در باستان شناسی و گنج یابی

در مقاله موفقیت در باستان شناسی و گنج یابی میخوانیم: مری لیکی، باستان شناس، همسر باستان شناس و مادر باستان شناس، گفته بود: «در باستان شناسی تقریباً هیچ گاه آنچه را که قصد پیدا کردنش را دارید، نمی یابید.» واقعاً هم بسیاری از اکتشافات مشهور باستان شناختی به دست کسانی صورت گرفته اند که هیچ قصد یافتن اشیای تاریخی را نداشته اند – یعنی بر اثر بخت آنها را کشف کرده اند. این اکتشافات اطلاعاتی را در باره ی تمدنهایی باستانی همچون امپراتوری روم (در هرکولانئوم و پمپئی) و نخستین امپراتوری چین در اختیار گذارده اند؛ مطالبی در باره ی فرهنگهای ماقبل تاریخ روشن کرده اند که در نقاشیهای غارهای لاسکائو و آئورینیاک در فرانسه و کشتیهای عصر برنز که در اعماق دریای مدیترانه یافت شدند، نمایان است؛ مسایلی درباره ی انسانهای باستانی و ماقبل تاریخ مثل انسان تولدند در دانمارک، انسان نئاندرتال در آلمان، و کودک تائونگ در افریقای جنوبی حل کرده اند؛ و اطلاعاتی درباره ی تاریخ و اسناد مذهبی روشن کرده اند که طومارهای بحرالمیت نمونه ای از آنهاست.

دانلود مقاله موفقیت در باستان شناسی و گنج یابی

باستان شناسی و گنج یابی:

انسان ذاتاً موجودی جستجوگر و کنجکاو است؛ او تشنه‌ی دانستن است و از کنار کوچک‌ترین اتفاق‌ها به سادگی نمی‌گذرد. از همان گذشتگان دور، اجداد باستانی ما با حیرت و کنجکاوی به طبیعت می‌نگریستند و در پی حل معمای آن بودند.

دانشگاه‌های بسیار زیادی وجود دارند که به آموزش علم باستان‌شناسی می‌پردازند و دانشجویان بسیاری در این حوزه مشغول به تحصیل هستند. باستان شناسی در راه شناخت فرهنگ و تمدنهای جوامع گذشته در طی یک قرن و نیم اخیر قدمهای بسیار بزرگی برداشته و روح تازه ای را در کالبد علوم اجتماعی و هنر دمیده است. اما تا چند دهه قبل بعد کاربردی آن کمتر مورد توجه قرار گرفته بود و اهداف باستان شناسی را شناخت فرهنگ و تمدن های باستان تشکیل می داد.

ولی با کمی تامل می توان دریافت که باستان شناسی می تواند نقش بسیار سازنده ای در زندگی مردمان امروزی داشته باشد چرا که یافته های باستان شناسی گنجینه های تجربه مردمان باستان است.

مقاله موفقیت در باستان شناسی و گنج یابی عبارت است از:

  1. کاربرد باستان شناسی در پرورش عمومی و آموزش و پرورش
  2. کاربردهای تکنولوژی
  3. کاربرد باستان شناسی در وحدت فرهنگی و ملی
  4. کاربرد باستان شناسی در مدیریت منابع فرهنگی
  5. کاربرد باستان شناسی در جلب جهانگرد فرهنگی

حفاریهایی که نتایجی غیرمنتظره به بار آوردند:

هرکولانئوم و پمپئی. در سال ۷۹ بعد از میلاد، آتشفشان وزوو شروع به فوران کرد و شهرهای هرکولانئوم و پمپئی را مدفون ساخت. گدازه و خاکستر، چنان سریع و سنگین بر زمین باریدن گرفت که بی درنگ مردم و ساختمانهای این دو شهر مجاور را دفن کرد.

در سال ۱۷۰۹، یک روستایی که در کشتزارهای روی هرکولانئم چاهی حفر می کرد، قطعاتی از سنگ مرمر تراشیده شده از زیر خاک بیرون کشید. شاهزاده ای ایتالیایی از این مسئله اطلاع پیدا کرد، زمین را خرید و کارگرانی اجیر کرد تا مجرای عمودی را توسعه دهند و سپس در جهت افقی حفاری کنند.

آنان مجسمه های سالم چندین زن را پیدا کردند، مجرا وارد تئاتر هرکولانئم شده بود. خبر کشف شهرهای مدفون پخش شد، و شارل سوم پادشاه ایتالیا، یک مهندس اسپانیایی را مأمور کرد تا هر گنجی را که قابل انتقال بود از زیر خاک بیرون آورد و به موزه ی شخصی اش منتقل کند.

در حین جنگهای ناپلئونی اوایل سده ی نوزدهم، حفاریهای بی دقت دولت فرانسه مثل حفاریهای ایتالیاییان پیش از آنها ناشیانه بود: نقاشیها و مجسمه ها از معابد برداشته شدند و بناهای عریان در معرض فرسایش قرار گرفتند…

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

4 × 5 =

0