دانلود مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز

مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز، کوشش دارد به شیوه های توصیفی – تحلیلی و تاریخی، علل توجه جهانیان به سفالینه ها و به ویژه جام شوش را بررسی کند. هر نقش و نگاری در جام شوش به عنوان سمبول(لاتین) خاصی به کار رفته که در این مقاله توضیحاتی در این خصوص گردآوری شده است.

دانلود مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز

مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز:

یکی از راه های دستیابی به فرهنگ و دانش بشری، مطالعه ی هنر تمدن های گوناگون است. در شناخت تمدن ایران نیز، شوش از اهمیت والایی برخوردار است و سفالینه های منقوش آن، بر تارک موزه های جهان می درخشند.

مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز، سعی دارد به شیوه ی توصیفی- تحلیلی و تاریخی، علل توجه جهانیان به این سفالینه ها، به ویژه جام شوش را بررسی کند. اولین موردی که احساس لذت را در بیننده ایجاد می کند، زیبایی ظاهری است که از طریق: چشم نوازی نقوش و هماهنگی آنها با یکدیگر و با شکل ظرف، وجود تناسبات منطقی، تقسیم بندی های دقیق، رعایت سواد و بیاض و طراحی منحصر به فرد، ایجاد می شود.

این مساله با محاسبه ی اندازه های اشیاء و به دست آوردن تناسبات، پیگیری و ملاحظه شد که اعداد به دست آمده به عدد طلایی نزدیک هستند. عامل دیگر، داشتن بار معنایی هر نقش است که به عنوان نمادی خاص به کار رفته و ضمن ارتباط با دیگر نقوش، در پی دستیابی به هدفی خاص با تکیه بر باورها، اعتقادات و تمایلات انسان پیشین می باشد.

دلایل مطرح شده برای برتری شاهکار سفالین جهان، با بررسی تطبیقی این نمونه، با سفالینه های تمدن های هم عصر با تمدن ایران و سفالینه های مناطق هم دوره با منطقه ی شوش به اثبات می رسد و نبوغ ایرانیان را در خلق آثار هنری و بیان رمزگونه ی خواسته هایشان به نمایش می گذارد.

سفال و نقشینه های روی جام شوش:

“پس از کشف خاصیت تبدیل شدن گل به سفال؛ به لحاظ خاصیت شکل پذیری، دوام منطقی، در دسترس بودن ماده اولیه و همچنین سهولت خلق آثار و پخت آنها؛ این ماده به سرعت جایگزین مواد دیگری چون سنگ، پوست و …شد که در تولید ابزار و آثاربه کار می رفت.

قدمت سفالگری در ایران بسیار زیاد است و به “دوران نوسنگی”(پرادا ، ۱۳۸۳ ، ۱۱)می رسد.پس از موفقیت در ساخت سفال ، زیبا سازی آنها مد نظر قرار گرفت. این کار از طریق فُرم، نقش و رنگ صورت پذیرفت.

هنرمند سفالگر با فشار دادن و خش انداختن روی گل و یا به وسیله نقاشی کردن با رنگ های طبیعی، توانست برروی آثار نقش ایجاد کند. گاهی نیز برای به دست آوردن رنگ های مختلف بدنه، تغییر در زمان پخت ایجاد کرد یا خاک های مختلف را به کار گرفت.

روند زیبا سازی آثار و به کار گیری نقوش تا جایی پیش رفت که علاوه بر بر باز نمایی اشیاء و طبیعت پیرامون هنرمند، به محملی برای بیان اندیشه های وی نیز تبدیل شد. به گونه ای که باعث تمیز بین سبک های گوناگون مناطق مختلف سفالگری ایران شد…

ازآنجاییکه ایران از پیشگامان سفالگری در جهان است و شوش به عنوان ” اولین خاستگاه سفال پیش از تاریخ ایران” از قدمت زیادی بر خوردار است، بررسی در این زمینه ضروری می نماید. در میان آثار سفالی شوش آبخوری ها ازاهمیت والایی بر خوردارند…در مقاله جام شوش جامی پر از رمز و راز کوشش شده پس از آشنایی با سفال شوش و آبخوری های شده در این منطقه ، تناسبات آنها مورد بررسی قرار گیرد…”

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

چهار × یک =

0