دانلود مقاله دایره نماد دینی در تمدن های بین النهرین، ایران و آیین بودایی هند و چین

در مقاله دایره نماد دینی در تمدن های بین النهرین به بررسی تطبیقی دایره در اعتقادات مذهبی بین‌النهرین، ایران، هند و نیز جهان بودایی مانند چین پرداخته می‌شود، و همچنین به اهمیت دایره در هنر مذهبی جهان باستان توجه شود.

دانلود مقاله دایره نماد دینی در تمدن های بین النهرین، ایران و آیین بودایی هند و چین

مقاله دایره نماد دینی در تمدن های بین النهرین، ایران و آیین بودایی هند و چین:

بررسی تمدن های بین النهرین، ایران، هند و چین نمایانگر این موضوع هست که می توان به نمونه هایی از نمادهای دینی مشترک در بین این تمدن ها دست یافت. از جمله ی این نقوش می توان به دایره اشاره کرد که به عنوان نماد دینی در ادیان باستانی این ملل وجود دارد.

تصور و ساختن نمونه های جاودانه، یکی از آشکارترین تلاش های انسانی است که از نخستین لحظات زندگی، مرگ و زوال را به چشم میدیده و همه ی مظاهر دنیا را در حال فروریختن می یافته است.

یکی از مهم ترین اشکالی که با جاودانگی و مفهوم بی نهایت پیوند دارد، نماد دایره است و در حقیقت انسان، مفاهیم جاودانه را در این شکل مجسم کرده است. گاهی نیز به شکل نمونه های دیدنی در آمده است.

حضور دایره ابتدا در ادیان خدا خورشید، از بین النهرین شروع شد و به ایران رسید . دایره نماد خدای خورشید بود اما بعدا به عنوان نماد دینی و عقیدتی به مصر، چین، هند و رفت و نقش های متعددی به خود گرفت.

در هنر جهان باستان دایره یک سمبل دینی بوده که نقش بسیار مهمی نیز داشته است به نحوی که این اهمیت بعدها به هنر و اساطیر مدرن هم کشیده شد و تا امروز در هنر ما مطرح و مورد توجه هنرمندان زیادی بوده است.

اعتقادات دینی در ادوار گذشته:

در جهان باستان، اعتقادات دینی و اسطوره‌ای سر منشأ بسیاری حرکت‌های انسانی بود. درون و ذات هر پدیده‌ای که رخ می‌داد به نوعی به اسطوره و دین پیوند می‌خورد و هنر بهترین وسیله برای نمایش این تفکر دینی و اسطوره‌ای بود.

به طور کلی نماد جهان در نزد هندوها یا بوداییان، ماندالاست که به سانسکریت دایره‌ای است. مطابق باور هندوها انسان دارای طبیعتی خدایی است ولی او از این حقیقت آگاهی ندارد. روح آدمی در زمان‌های بسیار دور اسیر تن شده و نجات انسان فقط از طریق تکامل است که برای اکثریت انسان‌ها در یک زندگی نمی‌تواند صورت بگیرد. پس روح آدمی در چرخه‌ی زندگی و مرگ اسیر است تا این‌که از طریق تکامل و خودشناسی از این وادی پر رنج و وحشت خود را برهاند.

نماد دایره در اعتقادات تمدن های بین النهرین:

حضور دایره در ابتدا در ادیان خدا – خورشید، از بین‌النهرین شروع شد و به ایران رفت. دایره نماد خدای خورشید بود ولی بعدها به عنوان نماد دینی و عقیدتی به مصر و چین و هند و… رفت و نقش‌های متعددی به خود گرفت.

«دایره و مرکز از جمله رمزهای اساسی محسوب می‌شوند. درخت زندگی و مار، در زمانی اساطیری و در بهشت روی زمین که مستدیر توصیف شده، نشانه‌ها و نگاهبانان مرکز بودند. در غالب تمدن‌ها، ابدیت به شکل دایره و چرخ و اروبوروس، ماری که دمش را گاز گرفته تصویر می‌شود.

شکل مدور نمودار یکی از مهم‌ترین جهات زندگی یعنی وحدت و کلیت و شکفتگی و کمال است. انسان غالبا در درون دایره‌ای که نشانگر تناسبات پیکر است تصویر شده است. در بسیاری سنن، به این شکل بسته که انسان را در برگرفته؛ محافظت می‌کند، کار ویژه‌ای جادویی منسوب شده است.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

هجده + پانزده =

0