دانلود کتاب تیمورنامه اثر عبدالله هاتفی
کتاب “تیمورنامه” نوشته عبدالله هاتفی، یک رمان تاریخیست دربارهٔ زندگی و تجربیات امیر تیمور گورکانی، فرمانروایی مشهور، که در قرون وسطی در ایران حکومت میکرد. کتاب به شکل داستانی و پر رمز و راز، سیر تحول و قدرتگرفتن امیر تیمور را به تصویر میکشد. این کتاب بازگو کنندهٔ رویدادهای تاریخی و همچنین داستانهای خیالی و افسانهای است که در اطراف شخصیت اصلی قرار میگیرد.
دربارهی کتاب تمُرنامه:
تیمورنامه، کتابی است که توسط عبدالله هاتفی نوشته شده است و داستان زندگی امیر تیمور گورکانی را روایت میکند. این کتاب بهعنوان یکی از اثار بزرگ در ادبیات فارسی شناخته میشود و موضوعاتی همچون قدرت، شکست و پیروزی، روابط انسانی و اعتقادات مذهبی را در بر میگیرد. نویسنده در این اثر، امیر تیمور را بهعنوان یک فرمانروای مشهور و قدرتمند تصویر به تصویر میکشد و به توصیف عملکرد و سیاستهای او در حکومت نیز میپردازد.
در این کتاب، شخصیت امیر تیمور گورکانی با بزرگمنشی و جنگجویی که در جنگها و نبردها به خرج داده، روایت شده است. امیرتیمور در داستان با موانع و مشکلاتی مواجه میشود و در سختترین شرایط همواره پیروز میگردد. این کتاب علاوه بر داستان نیرومندی و شجاعت شخصیت اصلی، روابط او با سایر شخصیتها را نیز به نمایش میگذارد و الگوهای رفتاری او را جالب و قابل تأمل میکند.
در کتاب تیمورنامه میخوانیم:
بهترین و زیبندهترین نام آن «تمُرنامه» میباشد. در اکثر نسخههای خطّی که از اثر مشاهده شد، نام «تمُرنامه» ذکر شده است. هاتفی حماسهی تیمور گورکان را «حسبالحکم میرزابدیع الزمان بن سلطان حسین میرزا بایقرا نظم نموده است» (فخرالزّمانی، ۱۳۴۰: ۱۱۴۴) و پس از اتمام کار «آن را به نام سلطان حسین بایقرا، پادشاه معروف تیموری میکند» .
منبع هاتفی ظفرنامهی شرفالدّین علی یزدی است و شاعر مباهات میکند که منظومه را بر اساس واقعیّات تاریخی و منبعی معتبر به رشتهی نظم درآورده است نه مشتی افسانه و خرافات و بدین طریق تعریضی بر اسکندرنامه نظامی میزند. سال نظم تمُرنامه بنا بر آنچه میرعلی شیر نوایی در مجالس النفایس ذکر میکند، حدود ۸۹۶ هـ.ق میباشد.
گفته شد تیمورنامه حماسهای است تاریخی که به تقلید از شاهنامهی فردوسی و اسکندرنامه نظامی سروده شده است و تأثیر این دو شاهکار ادب فارسی در آن مشهود است. تعداد ابیات آن بر اساس تصحیح انتقادی نگارنده، ۴۷۰۱ بیت میباشد.
دیدگاهی بنویسید