دانلود کتاب جوغنها در دفینه یابی

تمامی کنده کاری ها و حکاکی های روی صخره و یا سنگهای بزرگ و ثابت که به دست انسان انجام شده است را جوغن میگویند. باید توجه داشته باشیم که در کشور ما فقط کنده کاریها و حکاکی های گردی که شبیه کاسه یا لیوان میباشد را جوغن و یا گون می نامند. اما باید تصحیح کنیم که جوغنها فقط به صورت دایره و گرد نبوده و شامل تمام اشکال هندسی می باشند. کتاب جوغنها در دفینه یابی و انواع جوغن ها مخصوص باستان شناسانی که برای شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است. در این کتاب، جوغن ها به جوغن نامه نیز معروف است.

دانلود کتاب جوغنها در دفینه یابی

جوغنها در دفینه یابی:

اهمیت شناخت جوغن ها یکی از بیشترین علایمی که در ایران عزیز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضی مواقع تفسیر دیگری نیز دارند برای یافتن مقبره باید بسته به نوع منطقه شکل قرارگیری کاسه ها و نشانه های کنار آنها و جهت های جغرافیایی دقت نمود هر چه کاسه خوش تراشتر و عمیق تر باشه به همان اندازه بزرگی و ثروت فرد متوفی رو می رسونه معمولا فاصله کاسه تا قبر از ۱۰ متر تجاوز نمی کنه اما درمواقعی استثناهایی نیز وجود داره.

کاسه کنده شده روی سنگ، این کاسه های کنده شده که به شکلهای مختلف کنده کاری شده اند(مربع و گرد و مستطیل) نماد قبر هستند. در گذشته اعتقاد داشته اند که از آبی که در آن کاسه جمع میشود توسط مرده داخل قبر نوشیده میشود.

یعنی در اطراف سنگی که کاسه کنده کاری شده قبری وجود دارد و همه این علامت ها بار ندارند. سنگهایی که قابل حرکت هستند و از جای دیگری به انجا آورده شده دارای بار هستند.بدین صورت که فقط یه زرع زیر سنگی که کاسه روی آن کنده کاری شده را بکاوید.

بخشی از کتاب جوغن در گنج یابی:

در کتاب جوغن نامه جوغن در زبان آریایی به معنا کاسه و هاون است. و دارای اشکال مختلفی از قبیل: مربع ، مستطیل ، دایره و… است. در دوره های مختلف و حتی در مناطق مختلف اصول بکارگیری جوغن با هم فرق می کرده است.

یکی از بیشترین علایمی که در ایران عزیز وجود دارد سنگ کاسه و جوغن ها هستند. کاسه ها در کتاب جوعن نامه به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضی مواقع تفسیر دیگری نیز دارند. برای یافتن مقبره باید به نوع منطقه شکل قرارگیری کاسه ها و نشانه های کنار آنها و جهت های جغرافیایی دقت نمود.

هر چه کاسه خوش تراش تر و عمیق تر باشد به همان اندازه بزرگی و ثروت فرد متوفی رو می رساند. معمولا فاصله کاسه تا قبر از ۱۰ متر تجاوز نمی کند اما در مواقعی استثنا هایی نیز وجود دارد.

نماد جوغن ها در کتاب جوغنها در دفینه یابی:

معرفی نماد انواع جوغن ها در کتاب جوغن نامه و دلیل استفاده از آن به شکل زیر می باشد. که عبارتند از:

  • جوغن مستطیل: این جوغن در کتاب جوغن نامه نماد دنیا مردگان و کروکی تونل های زیر زمینی بوده است. و کشف ورودی آن (پلمپ شده با ساروج سفید و ملات سنگی)، بسیار دشوار است.
  • جوغن و اسکنه مقبره های خانوادگی: جوغنی به تعداد ۳-۷-۹ مربوط به مقبره های خانوادگی بوده که به صورت طبقاتی قرار گرفته اند. جوغنی بزرگتر اشاره به مقبره پدر و بقیه مربوط به دیگر اعضا خانواده می باشد.
  • جوغن مثلث: جوغن مثلث در کتاب جوغن نامه به دو صورت متفاوت تفسیر می گردد. در صورتی که بر روی صخره سنگ حکاکی شده است. و تقریبا زاویه ها برابر باشند بدون شک مربوط به مقبره اتاقکی فرد یهودی بوده و بسیار ارزشمند است.
  • جوغن بیضی: اصطلاحا حکاکی دراز مربوط به دوره ساسانی بوده و اشاره به گور دخمه زمینی سنگی دارد. (نوعی مقبره که بر روی سطح زمین و داخل صخره های سنگی ساخته شده است. سردار نظامی را همراه با کلیه لوازم شخصی در آن دفن می نمودند. و سپس به جای ساروج و ملات یک تخته سنگ بزرگ همراه با نوشته بر روی آن می گذاشتند).
  • جوغن مربع: این جوغن در کتاب جوغن نامه یکی از حکاکی های سنگی با ارزش بوده که برعکس حکاکی بیضی، مربوط به گور دخمه سنگی صخره ای می باشد. (نوعی مقبره که بر بالای کوه قرار گرفته و در دل صخره و سنگ ها ساخته شده است).
مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

16 + 4 =

0