دانلود کتاب مجموعه آثار میرزا ملکم خان
میرزا ملکم در سال ۱۲۴۹ هجری قمری در قصبه جلفا (که اکنون از محلههای اصفهان است) در خانوادهای متوسط زاده شد. پدرش میرزا یعقوب سنگتراشی از ارامنه جلفای اصفهان بود که به قولی اسلام آورده بود. ملکم برای تحصیل به فرانسه رفت و پس از بازگشت بارها به مأموریتهای سیاسی به اروپا سفر کرد. پژوهشگران تاریخ سیاسی ایران وی را از روشنفکران نسل اول ایران میدانند. کتاب مجموعه آثار میرزا ملکم خان مجموعه متنوعی از فعالیت اداری، مبارزه سیاسی، انتشار و ترویج افکار آزادیخواهی را شامل میشده و نیز برخی به او اتهامهایی نظیر سوءاستفاده مالی و کلاهبرداری وارد ساختهاند. اما شاید مهمترین کار او انتشار نشریه قانون است که در آشنا کردن نخبگان جامعه ایران در دوره قاجار با مفاهیم حکومت قانون و اصول آزادیخواهی سهمی بسزا داشت و از عوامل مؤثر در جنبش مشروطه ایران بود. او در ۱۳۲۶ هجری قمری در شهر لوزان کشور سوئیس درگذشت.
خلاصه ی کتاب مجموعه آثار میرزا ملکم خان:
در دوران سفرات در انگلستان، میزرا ملکم خان به دلیل دریافت چهل هزار لیره رشوه به تهران احضار شد که از آمدن امتناع کرد و این بار نیز با پادرمیانی دوستانش به مدت پنج سال دیگر سمت خود را حفظ کرد.
در همین دوران وی مقدمات اعطای امتیاز رویتر را فراهم کرد و همچنین به شاه پیشنهاد داد که برای تامین مخارج سفر سوم خود به اروپا قرارداد لاتاری را به یک شرکت انگلیسی بدهد که به دلیل مخالفتهایی در داخل ایران این امتیاز داده نشد و موجب آبروریزی برای شاه شد و میرزا ملکم خان نیز برای همیشه از چشم شاه افتاد. پس از مرگ ناصرالدین شاه و در دوران مظفرالدین شاه، میرزا ملکم خان به عنوان سفیر به رم فرستاده شد و تا پایان عمر در سال ۱۹۱۸ در این سمت باقی ماند و در همانجا در گذشت.
مروری بر کتاب:
ملکم در سال ۱۲۴۹ هجری قمری در قصبه جلفا (که اکنون از محلههای اصفهان است) در خانوادهای متوسط زاده شد. پدرش میرزا یعقوب سنگتراشی از ارامنه جلفای اصفهان بود که به قولی اسلام آورده بود. ملکم برای تحصیل به فرانسه رفت و پس از بازگشت بارها به ماموریتهای سیاسی به اروپا سفر کرد. پژوهشگران تاریخ سیاسی ایران وی را از روشنفکران نسل اول ایران میدانند.
کارهای او مجموعه متنوعی از فعالیت اداری، مبارزه سیاسی، انتشار و ترویج افکار آزادیخواهی را شامل میشده و نیز برخی به او اتهامهایی نظیر سوءاستفاده مالی و کلاهبرداری وارد ساخته اند. اما شاید مهمترین کار او انتشار نشریه قانون است که در آشنا کردن نخبگان جامعه ایران در دوره قاجار با مفاهیم حکومت قانون و اصول آزادیخواهی سهمی به سزا داشت و از عوامل موثر در جنبش مشروطه ایران بود. او در ۱۳۲۶ هجری قمری در شهر لوزان کشور سوئیس درگذشت.
ملکم علاوه بر معلمی دارالفنون مترجم حضور شاه ومستشار ومقرب الحضره میرزا آقاخان نیز شده و در کارهای سیاسی طرف وثوق و شور اعتمادالدوله بود تا اینکه داستان لشکرکشی حسام السلطنه بهرات و اظهار رنجش وزیر مختار انگلیس از دولت ایران پیش آمد و انگلیسها برای تعرض به سواحل خلیج فارس بهانه می جستند یکی از آن بهانه ها این بود که صدراعظم در ملاقات با وزیر مختار انگلیس میرزا ملکم را به عنوان مترجم واسطه قرار می دهد و او نیز چون پدرش میرزا یعقوب با سفارت روس ارتباط دارد اسرار میانه دو دولت را به حریف می رساند.
بخشی از کتاب میرزا ملکم خان:
ملکم در حمایت از تجدد خواهان و مبارزه با مخالفان و کهنه پرستان و رواج علوم جدید، نامه هایی به وزارت امور خارجه می نویسد. او درباره بسط “علم اقتصاد” در ایران همیشه تذکراتی به دربار و دولت یم داد. در نامه زیر می نویسد:
در ایران همه ی علوم شمه ای گفته و نوشته شده بجز علوم اقتصاد و سیاست اقتصادی او خواهان ایجاد بانک، راه آهن، تاسیس شرکتهای تجاری، انتشار اسکناس و گرفتن قرضه از مردم و همچنین از خارج، برای پیشرفت همه جانبه مملکت بود. مبارزه با افکار نو و علوم جدید را پیش بینی می کرد. او معتقد بود که تصادم دو نیروی کهنه و نو، امری حتمی و طبیعی است.

دیدگاهی بنویسید